Kunstkring Fresnara

Cursus: Tekenen, Schilderen en Boetseren

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Fresnara Varsenare

WELKOM BIJ KUNSTKRING FRESNARA

---------------------------------------------------------------

 

Tentoonstelling 2022

 

Heksententoonstelling in de kerk van Koolkerke . Groep Fresnara

 

Elke zondag van 12 juni tot 28 augustus
Van 14 tot 17 uur

 

 

JabArt in Jabbeke 

 

3 en 4 semtember 2022

 

 

FRESNARA: sedert 17 April 1980 een artistieke mijlpaal te Varsenare !

 

Dertig jaar kunstkring Fresnara heeft Varsenare anders gemaakt: opener, bewuster, mooier, artistieker!

 

“Fresnara” groeide in die dertig jaar uit tot een van de sterkste kunstverenigingen uit onze regio. Dit had en heeft met haar bezieling te maken, met haar sterke voorzitters: stichter wijlen Yvan Jacobus, de huidige voorzitters Laurent Danneels en Therese Lapouter, met haar gedreven bestuursleden, met de vakbekwaamheid en dynamisme van de leraars en niet te vergeten de financiële steun -al die jaren- van de twee ere-Voorzitters, wijlen jonkheer Jacques van Caloen de Basseghem en wijlen Baron Jacques de Crombrugghe de Looringhe.

 

Fresnara dat zijn mensen die droom, ziel en ambitie weten te vervlechten in concrete projecten van een kunstvereniging, altijd zijn ze met schoonheid bezig en met de haast onmogelijkheid om deze schoonheid zowel met klei als op doek vast te leggen.

 

Het is boeiend om te zien hoe zowat 55 kunstbeoefenaars van Fresnara telkens weer op woensdagavond in de stilte van het atelier bezig zijn om dan de volgende dag weer deel uit te maken van het sociaal-economisch weefsel van hun Gemeente. Het zijn mensen die onopvallend het straatbeeld van onze Gemeenten bevolken maar opvallend artistiek bepalen, dat maakt het juist zo boeiend !

 

Die vele honderden leden van Fresnara in al die voorbije 30 jaren werden gelukkige mensen; ze kregen dank zij Fresnara er een levenslang gevoel voor schoonheid en innerlijke kracht bij.

Kunst als hobby te kunnen beleven, ambassadeur worden van je Gemeente…..het kan…… weldra ook voor jou?