Kunstkring Fresnara

Cursus: Tekenen, Schilderen en Boetseren

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Fresnara Varsenare

WELKOM BIJ KUNSTKRING FRESNARA

---------------------------------------------------------------

 

Tentoonstelling 2021

 

 

 

 

Jabart  

Waar : In de kerken van groot Jabbeke

Wanneer : 4 sept. van 14 tot en 5 sept. van 10 tot 17 u

We staan in kerk van Stalhile en Zerkegem .

Zie foto onderaan .

 

Heropstart 
Hopelijk starten we met onze lessen terug in september.

Wie wil creatief bezig zijn schrijf je dan in bij onze toffe groep tekenen en schilderen . Plaats bij de boetseerders is er momenteel niet !!

Mail naar : sharonswimberghe@telenet.be voor meer inlichtingen . Van harte welkom

 

FRESNARA: sedert 17 April 1980 een artistieke mijlpaal te Varsenare !

 

Dertig jaar kunstkring Fresnara heeft Varsenare anders gemaakt: opener, bewuster, mooier, artistieker!

 

“Fresnara” groeide in die dertig jaar uit tot een van de sterkste kunstverenigingen uit onze regio. Dit had en heeft met haar bezieling te maken, met haar sterke voorzitters: stichter wijlen Yvan Jacobus, de huidige voorzitters Laurent Danneels en Therese Lapouter, met haar gedreven bestuursleden, met de vakbekwaamheid en dynamisme van de leraars en niet te vergeten de financiële steun -al die jaren- van de twee ere-Voorzitters, wijlen jonkheer Jacques van Caloen de Basseghem en wijlen Baron Jacques de Crombrugghe de Looringhe.

 

Fresnara dat zijn mensen die droom, ziel en ambitie weten te vervlechten in concrete projecten van een kunstvereniging, altijd zijn ze met schoonheid bezig en met de haast onmogelijkheid om deze schoonheid zowel met klei als op doek vast te leggen.

 

Het is boeiend om te zien hoe zowat 55 kunstbeoefenaars van Fresnara telkens weer op woensdagavond in de stilte van het atelier bezig zijn om dan de volgende dag weer deel uit te maken van het sociaal-economisch weefsel van hun Gemeente. Het zijn mensen die onopvallend het straatbeeld van onze Gemeenten bevolken maar opvallend artistiek bepalen, dat maakt het juist zo boeiend !

 

Die vele honderden leden van Fresnara in al die voorbije 30 jaren werden gelukkige mensen; ze kregen dank zij Fresnara er een levenslang gevoel voor schoonheid en innerlijke kracht bij.

Kunst als hobby te kunnen beleven, ambassadeur worden van je Gemeente…..het kan…… weldra ook voor jou?